Eeuwige professie Jeicksson en Jaider

gepubliceerd: woensdag, 8 februari 2012

Op donderdag 2 februari, het feest van de Opdracht van de Heer in de tempel, deden de seminaristen Jeickssonn en Jaider hun eeuwige geloften in de kapel van de Tiltenberg. Jeickssonn en Jaider maken reeds zeven respectievelijk zes jaar deel uit van de Columbiaanse congregatie Misioneres de Cristo Meastro (Missionarissen van Christus Leraar) en voor hen was nu dus de grote dag aangebroken om zich definitief te verbinden.

 Voor deze speciale gelegenheid waren hun stichter en overste pater Sardi met zijn secretaris overgekomen uit het generalaat in Toulon (Fr.). Het was een bijzondere plechtigheid waarbij ook vele vrienden en bekenden die Jeickssonn en Jaider in de afgelopen 2½ jaar in Nederland opgedaan hebben bij aanwezig waren. Hoofd­cele­brant was Mgr. de Korte, de bisschop van het bisdom waar het Nederlandse huis van de congregatie gevestigd is.

Het hart van de viering was, naast de Eucharistie, een gebed van toe­wijding van Jeickssonn en Jaider en het afsmeken van hulp van de heiligen voor hun trouw. Hierbij waren zij blootvoets om het ideaal van armoede uit te drukken als onderdeel van hun eeuwige geloften. Van hun stichter kregen ze een ring aangeschoven, symbool van het huwelijk met Christus en Zijn Kerk wat zij feitelijk hierbij gesloten hebben. Zo kwam de diepe zin van deze voor hen zo belangrijke stap ook visueel tot uiting.

Na de speciale Eucharistie­viering was er nog een gezellig buffet om het verder te vieren en voorlopig mogen we ze gelukkig nog op het seminarie meemaken, want beiden zitten nu nog in het tweede jaar van de priester­opleiding.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.