Diakenwijding Eli Stok

gepubliceerd: dinsdag, 4 oktober 2016

In de Laurentius- Elisabeth­kathedraal in Rotterdam wijdde de bisschop van Rotterdam, Mgr. J.H.J. van den Hende, zaterdag 2 oktober, tijdens een indruk­wekkende plechtigheid door handoplegging en gebed Eli Stok tot transeunt diaken.

Eli Stok heeft eerst filosofie gestudeerd in Middelburg en Leuven, tijdens zijn studie in Middelberg werd hij opgenomen in de Katholieke Kerk. Na zijn aanmelding voor de priester­opleiding heeft hij zijn theologie­opleiding gevolgd aan het Sint-Willibrord­instituut op de Tiltenberg.

Rector Broeders van de priester­opleiding van het bisdom Rotterdam Vronesteyn typeerde de kandidaat voor de wijding bij de voor­stelling als plezierig in de omgang, loyaal en leergierig. “Hij heeft een goed verstand, staat open voor kritiek en is een hartelijke huisgenoot met een groot gevoel voor humor. Eli is een gelovige man met een grote liefde voor de Kerk, trouw in het gebedsleven en het vieren van de eucharistie.”

Wij feliciteren het bisdom Rotterdam met deze nieuwe wijdeling en onze oud-student Eli Stok wensen we van harte Gods zegen als diaken en in zijn verdere toegroei naar het priester­schap: dat het Vriendelijk Licht je pad mag verlichten!

Lees hier het verslag op de website van het bisdom Rotterdam alsook de preek van Mgr. Van den Hende.