Huwelijk staflid en docent Tiltenberg

gepubliceerd: zaterdag, 2 juli 2011

Op zaterdag 2 juli, gedachtenis van het Onbevlekt Hart van Maria, traden Jörgen Vijgen en Kristien Nouwen in het huwelijk in de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Kortenbos te Sint-Truiden.

De hoofd­cele­brant van de viering was de rector van de basiliek, de Z.E.H. Luc Michiel O. Praem., in concelebratie met verschillende priesters van het groot-seminarie en van elders. Priester­studenten van De Tiltenberg en een neefje van het bruidspaar assis­teerden bij de plechtigheid als misdienaars, terwijl andere priesters en seminaristen in de basiliek hadden plaats genomen.

De plechtige, bijna twee uur durende viering werd schitterend opge­luisterd in de fraaie basiliek door het Zuid-Limburgs Gregoriaans Koor onder leiding van Marcel Smeers, met begeleiding van organist Jan van Mol. Na afloop was er tijdens een geanimeerde receptie gelegenheid het bruidspaar te feliciteren en cadeaus aan te bieden, onder meer namens de studenten en het seminarie.

De heer J. Vijgen, die binnenkort in de filosofie zal promoveren, is docent, bibliothecaris en staflid van De Tiltenberg.

Op de foto’s: enkele seminaristen en medewerkers van het seminarie die het gelukkige bruidspaar feliciteren.