Karel Donders in Utrecht diaken gewijd

gepubliceerd: donderdag, 11 november 2010

Op zaterdag 6 november, feest van alle heilige geloofs­verkondigers in onze streken, is in de kathedraal van het aartsbisdom Utrecht Karel Donders tot diaken gewijd door de aarts­bisschop, mgr. dr. W.J. Eijk. Mgr. Eijk noemde de wijdeling “de eerste vrucht van de samen­werking van het aartsbisdom met De Tiltenberg”.

Karel Donders, afkomstig uit Arnhem, heeft zijn priester­opleiding voltooid aan De Tiltenberg en een jaar pastorale stage gedaan in de parochie O.L. Vrouw Hemelvaart in Heemstede. Hij is nu in het aartsbisdom werkzaam en in dat bisdom geïncardineerd. Over een half jaar zal Karel Donders tot priester worden gewijd.

De Aarts­bisschop riep op tot gebed om roepingen en wees op de noodzaak van nieuwe priesterroepingen. Te voorzien is dat het aartsbisdom binnen enkele jaren nog slechts vijftig priesters zal tellen. Ook wees hij op de taak van de nieuwe diaken, die misschien niet veel zal verschillen van de eerste geloofs­verkondigers. Ook nu is er weer veel heidens gedachtengoed te bespeuren. De eerste geloofs­verkondigers, waar van er verschillende in het aartsbisdom hebben gewerkt, zijn daarbij een voorbeeld en voorspraak.

Meer over de toespraak van de Aarts­bisschop en de plechtigheid is te lezen op de website van het aartsbisdom:

De foto’s zijn van G. van Meeteren


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.