Zeven nieuwe seminaristen voor Redemptoris Mater

gepubliceerd: zondag, 19 september 2010

Het Redemptoris Mater-seminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam in Nieuwe Niedorp, waar de studenten verblijven die de Neo-catechumenale weg volgen en aan De Tiltenberg studeren, heeft zeven nieuwe seminaristen gekregen.

De nieuwe seminaristen worden toebedeeld aan de verschillende Redemptoris Mater-seminaries in de wereld, tijdens een ‘conviventie’ (bijeenkomst) die jaarlijks in Porta San Giorgio in Italië wordt gehouden. Ook werd de oprichting van enkele nieuwe seminaries aangekondigd, waaronder een voor het aartsbisdom Mechelen Brussel. Het Haarlemse seminarie staat één kandidaat af voor dit seminarie.

De zeven nieuwe seminaristen voor Haarlem-Amsterdam zijn afkomstig uit Polen (2 kandidaten), Kroatië (1), Italië (2), Chili (1) en Nicaragua (1) en zullen in de komende tijd naar Nederland komen om met de taalstudie te beginnen. Het jaar daarop of nog iets later zullen zij geleidelijk met de studie beginnen.

Het Roermondse Redemptoris Mater-seminarie heeft vijf nieuwe kandidaten gekregen.

Er zijn nieuwe Redemptoris Mater-seminaries gesticht te Sao Paolo in Brazilië, te Trieste (Italië) en in Brussel. Een ervaren tweetalige priester­student van Nieuwe Niedorp, afkomstig uit Frankrijk maar met Nederlandse wortels, zal het Brusselse seminarie mede gaan starten.

Deze zeven nieuwe kandidaten komen bij de reeds eerder bekend gemaakte studenten-aantallen.