Feest in de Abdij van Egmond

Seminaristen helpen mee

gepubliceerd: maandag, 26 april 2010
Abdij van Egmond
Abdij van Egmond

Zaterdag 24 april was het groot feest in de Egmondse Sint Adelbertabdij. Vader Abt G. Mathijsen mocht gedenken dat hij vijftig jaar geleden zijn eerste religieuze professie had afgelegd en bovendien werden de vernieuwde, fraai verbouwde abdijgebouwen ingezegend en in gebruik genomen.

De Apostolisch Nuntius, de beide Haarlemse Bisschoppen, de Abbas primas dom. Notker Wolf, vele andere Abten uit Nederland en daarbuiten, de rector van De Tiltenberg en vele anderen waren hierbij aanwezig. Seminaristen van De Tiltenberg waren die dag in de abdij om samen met hun mede­studenten br. Steve en br. Luiz er samen met anderen voor te zorgen dat alles in goede banen verliep.

Mgr. Fr. Bacqué, Apostolisch Nuntius, las aan het einde van de plechtige Eucharistie­viering, waarin Vader Abt zijn geloften vernieuwde in handen van de algemeen abt van de congregatie, een speciale zegenwens van paus Benedictus XVI voor. Door de mede­werking van de seminaristen en de aanwezigheid van de rector toonde het seminarie zijn hartelijke betrokkenheid bij de Abdij met de langste traditie en geschiedenis in Nederland. Twee monniken van de abdij studeren aan de priester­opleiding van het seminarie.