Mee op bisdombedevaart naar Assisi

Beide seminaries zullen deelnemen!

gepubliceerd: maandag, 26 juni 2017

Na de succesvolle bisdom­bedevaart naar Rome in 2015 heeft Mgr. Punt alle gelovigen opgeroepen om in de mei­vakantie van 2018 met hem mee te gaan met de grote bisdom­bedevaart naar Assisi, Italië. Zowel het Willibrord­semi­narie als het Redemptoris Mater­semi­narie zijn voornemens mee te gaan.

De reis zal plaatsvinden in de mei­vakantie van 2018. Er komt een busreis en een vliegreis. De busreis is van 28 april tot met 6 mei 2018. De vliegreis is van 30 april tot en met 5 mei 2018. Tijdens de bedevaart zal er een aantal gezamenlijke vieringen zijn. Voor jongeren en tieners is er een apart programma. Ook voor jonge gezinnen is er een specifiek aanbod. Iedereen is welkom en speciaal worden ook jongeren en gezinnen gevraagd mee te pelgrimeren.

Een geloofsimpuls in het bisdom

Vorige bisdom­bedevaarten hebben laten zien dat zij een belangrijke geloofsimpuls kunnen geven voor de deelnemers. Door gezamenlijk inspiratie op te doen in een andere omgeving, ontstaan er vaak spontaan andere gesprekken dan thuis. Uiteraard hopen de bisschoppen dat de bedevaart de saamhorigheid in het bisdom extra zal versterken. Bovendien blijkt de bisdom­bedevaart een uitermate geschikt middel te zijn om mensen uit te nodigen die minder kerkbetrokken zijn.

Ministage

Voor de seminaristen is de bedevaart een uitgelezen kans om hun pastorale vaardigheden toe te passen bij de begeleiding van de pelgrims. Bovendien past een bedevaart natuurlijk uitstekend in het curriculum van vorming en geloofsverdieping van het seminarie­programma.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van het bisdom.