Maciej tot transeunt diaken gewijd

gepubliceerd: zaterdag, 17 november 2018

In de grote kapel van het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo was het zater­dag 17 november feest: seminarist Majec Grądzki werd tot diaken gewijd door mgr. Jozef Punt.

Majiec komt uit een gezin afkomstig uit Warschau, dat jaren geleden als missiegezin naar Nederland is gekomen. De familie woont in Almere waar een ‘Missio ad Gentes’ is van de Neocatechumenale Weg: families komen daar in contact met Nederlandse gezinnen en proberen het evangelie door te geven, maar Missiegezin zijn is ook een geestelijke weg die het gezin zelf gaat. Majiec is de oudste uit een gezin met verder allemaal meisjes! Hij is in zijn pastorale jaar in Wieringen, Middenmeer en Hippolytushoef en veel parochianen uit deze parochies waren bij de diaken­wijding aanwezig.

Het was een indruk­wekkende viering waarin de Bishop’s singers voor de muzikale opluistering zorgden en een dertigtal priesters concelebreerden. Voeg daaraan toe dat het een prachtige, zonnige dag was en de bisschop een mooie preek hield. Jezus zei in het evangelie “Zal de Mensenzoon bij zijn komst nog het geloof op aarde vinden?” Deze woorden van de Heer zijn zeer toepasbaar op onze tijd, tegelijk maakte de bisschop met een mooi voorbeeld duidelijk dat de gelovigen een belangrijke steun zijn voor een diaken en priester wanneer zij hem aanmoedigen om zijn roeping goed en trouw te beleven.

(fotoserie: Wim Koopman; tekst: Mgr. Hendriks)

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.