Mgr. Hendriks benoemd tot bisschop coadjutor van ons bisdom

Het Grootseminarie feliciteert zijn oud-rector

gepubliceerd: zondag, 23 december 2018
Mgr. Hendriks benoemd tot bisschop coadjutor van ons bisdom

Het Groot­semi­narie St. Willibrord feliciteert Mgr. Hendriks, hulpbisschop van ons bisdom en tevens oud-rector van het seminarie, met de benoeming tot bisschop-coadjutor.

Sinds 2010 is Mgr. Hendriks als hulpbisschop actief in ons bisdom, maar hiervoor was hij vanaf 1997 rector van het Groot­semi­narie. Hij is kort na de wederoprichting van het seminarie door Mgr. Punt, op dat moment zelf nog hulpbisschop bij Mgr. Bomers, vanuit het bisdom Rotterdam gevraagd om het seminarie te gaan leiden. Eerst aan de Bekslaan in Vogelenzang bij de zusters Carmelitessen, en later, vanaf 2005 aan de Tiltenberg, eveneens in Vogelenzang. De verhuizing van het seminarie naar Heiloo, in 2015/2016 heeft hij dus niet meer als rector meegemaakt. Al is de hulpbisschop wel de voorzitter van het bestuur van het Diocesaan heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, de locatie waar het Groot­semi­narie sinds 2016 gevestigd is.

De staf van het seminarie, inclusief de rector, die Mgr. Hendriks zelf nog als rector heeft gehad, feliciteert Mgr. Hendriks van harte met deze benoeming. Eerlijk gezegd menen we vooral ook onszelf te mogen feliciteren, want wij zijn hier zeer blij mee. Al hopen we natuurlijk dat Mgr. Punt ons nog even blijft dienen.