Welkom op de jaarlijkse Gebedsdag

Zaterdag 4 mei - 10.30-17.00 uur - OLV ter Nood Heiloo

gepubliceerd: dinsdag, 26 februari 2019
Welkom op de jaarlijkse Gebedsdag
Pastor Eli Stok - spreker van de dag
Pastor Eli Stok - spreker van de dag

Het Groot­semi­narie is gevestigd bij het grootste Maria­heiligdom van Nederland, Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Het is voor veel mensen een prachtige plek om te bezoeken, zeker in het voorjaar. Men kan bij Maria even een kaarsje opsteken en wat tot rust en bezinning komen. Het Heiligdom is gelegen in een schitterend bos met wandelpaden. Er is tevens ruime parkeer­gelegenheid.

Een ieder van harte welkom!

Op zaterdag 4 mei wordt op deze bijzondere plek de jaarlijkse Gebedsdag van het seminarie gehouden. Alle geïnteresseerden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Het belooft een mooie dag te worden. Vanaf 10.15 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee in het Oesdom. Om 10.30 uur zal pater Wijers sss voor geïnteresseerden een rondleiding over het bede­vaart­ter­rein geven. Om 12.00 uur begint dan de Heilige Mis in de Bedevaartkapel. Hoofd­cele­brant zal mgr. dr. J.W.M. Hendriks zijn, bisschop coadjutor van het Bisdom Haarlem-Amsterdam.

Pastor Eli Stok spreker van de dag

’s Middags zal pastor Eli Stok vertellen over zijn dienstwerk als priester. Het seminarie heeft in de afgelopen jaren vele goede nieuwe priesters opgeleid. Pastor Eli Stok is één van hen. Hij is in 2017 gewijd tot priester voor het bisdom Rotterdam en nu werkzaam in de regio Delft. Hij kan enthousiast vertellen over zijn ervaringen als jonge priester! Hieronder staat het gehele programma van de dag weergegeven, hoe men zich kan opgeven en informatie over openbaar vervoer.

Programma

10.15 uur Ontvangst in Oesdom voor gratis kopje koffie of thee
10.30 uur Gelegenheid rondleiding door pater Wijers sss, vertrekpunt is het Oesdom
11.00 uur Biecht­gelegenheid in de grote Bedevaartkapel tot 12.00 uur
11.30 uur Rozenkransgebed in de grote Bedevaartkapel
12.00 uur Pontificale H. Mis in de grote Bedevaartkapel met Mgr. Hendriks
13.15 uur Lunchpauze (lunchpakket meenemen; soep, koffie en thee worden geserveerd)
14.00 uur Woord van Welkom door rector J.C.J. de Wit
14.10 uur Pastor Eli Stok: Priester zijn in deze tijd
15.00 uur Pauze
15.30 uur Getuigenissen van seminaristen met muzikaal intermezzo
16.00 uur Aanbidding - Vespers in de seminariekapel
16.45 uur Zegen

Aanmelden vóór maandag 29 april

Aanmelding kan telefonisch via tel.nr. 072-505 1288 of per e-mail via post@willibrord­semi­narie.nl

Openbaar vervoer

Mocht u met het openbaar vervoer reizen, dan kunnen de seminaristen u om 10.00 uur of 11.00 uur met de auto ophalen vanaf station Heiloo indien u dit wenst. Vermeldt u dit dan bij opgave? Verzamelpunt is naast het perron, voor koffiehuis Teesti, Stationsweg 89a. Op het einde van de dag brengen zij u graag ook weer terug naar het station.