Uitje afsluiting studiejaar

Haarlem

gepubliceerd: zaterdag, 29 juni 2019

Vandaag zijn de se­mi­na­risten, beide rectoren en de studieprefect naar Haar­lem geweest als afslui­ting van het studie­jaar 2018-2019. De aan­lei­ding voor de keuze van Haar­lem voor ons afsluitend uitje was de ‘Klim naar het licht’ wat deze zomer moge­lijk is bij de Koepel Ka­the­draal Haar­lem. Maar we zijn de dag be­gon­nen met een stads­wan­de­ling, een bakje koffie op de markt en daarna een uit­voerig bezoek aan het Corrie ten Boom-huis. De foto is gemaakt tij­dens de heer­lijke lunch in het bis­schops­huis, voor­be­reid door Anna, de kok van Mgr. Hendriks.

Het was wer­ke­lijk een heer­lijke dag. Gezellig om zo een dagje op een hele andere manier met elkaar te zijn. Het weer hielp ons na­tuur­lijk mee voor de stads­wan­de­ling, Haar­lem begon gezellig druk te wor­den, ook door de markt, en het Corrie ten Boomhuis, na het kopje koffie, was wer­ke­lijk heel boeiend.

Wat een ge­tui­ge­nis wat deze heilige mevrouw heeft achter gelaten! Voor mensen die haar niet kennen: zij heeft samen met haar familie tij­dens de oorlog mensen (Joden en anderen) op­ge­van­gen in haar huis. In 1944 zijn ze uit­ein­delijk verra­den, maar zij heeft het kamp toch overleeft en na de oorlog veel, voor­na­me­lijk vanuit de VS, getuigt van hoe God in haar leven bepalend is geweest voor hun verzets­werk. Wer­ke­lijk heel boeiend, zeker een bezoek waard!

De Klim naar het licht in de ka­the­draal was een flinke in­span­ning na de heer­lijke lunch, maar ook dit was zeker de moeite waard. Echt heel mooi, eerst het uit­zicht in de ka­the­draal en daarna buiten op de toren. Feno­menaal (om een woord van onze emiritus hulp­bis­schop te gebruiken).

En dan nu begint een periode van stage voor de jongens, en gewoon lekker wat vakantie. Wilt u ze tij­dens deze periode ook graag met uw gebed ver­ge­zel­len? Veel dank hier­voor. U ook een hele goede zomer­pe­rio­de gewenst.

(verdere foto’s volgen nog)