Uitje afsluiting studiejaar

Haarlem

gepubliceerd: zaterdag, 29 juni 2019

Vandaag zijn de seminaristen, beide rectoren en de studieprefect naar Haarlem geweest als afsluiting van het studiejaar 2018-2019. De aanleiding voor de keuze van Haarlem voor ons afsluitend uitje was de ‘Klim naar het licht’ wat deze zomer mogelijk is bij de Koepel Kathedraal Haarlem. Maar we zijn de dag begonnen met een stadswandeling, een bakje koffie op de markt en daarna een uitvoerig bezoek aan het Corrie ten Boom-huis. De foto is gemaakt tijdens de heerlijke lunch in het bisschopshuis, voorbereid door Anna, de kok van Mgr. Hendriks.

Het was werkelijk een heerlijke dag. Gezellig om zo een dagje op een hele andere manier met elkaar te zijn. Het weer hielp ons natuurlijk mee voor de stadswandeling, Haarlem begon gezellig druk te worden, ook door de markt, en het Corrie ten Boomhuis, na het kopje koffie, was werkelijk heel boeiend.

Wat een getuigenis wat deze heilige mevrouw heeft achter gelaten! Voor mensen die haar niet kennen: zij heeft samen met haar familie tijdens de oorlog mensen (Joden en anderen) opgevangen in haar huis. In 1944 zijn ze uit­ein­de­lijk verraden, maar zij heeft het kamp toch overleeft en na de oorlog veel, voornamelijk vanuit de VS, getuigt van hoe God in haar leven bepalend is geweest voor hun verzetswerk. Werkelijk heel boeiend, zeker een bezoek waard!

De Klim naar het licht in de kathedraal was een flinke inspanning na de heerlijke lunch, maar ook dit was zeker de moeite waard. Echt heel mooi, eerst het uitzicht in de kathedraal en daarna buiten op de toren. Fenomenaal (om een woord van onze emiritus hulp­bis­schop te gebruiken).

En dan nu begint een periode van stage voor de jongens, en gewoon lekker wat vakantie. Wilt u ze tijdens deze periode ook graag met uw gebed vergezellen? Veel dank hiervoor. U ook een hele goede zomerperiode gewenst.

(verdere foto’s volgen nog)