Retraite en bedevaart

Start van het nieuwe studiejaar

gepubliceerd: donderdag, 19 september 2019

Het nieuwe studiejaar voor ons seminaristen (en de rector) is traditiegetrouw begonnen met een retraite, dit jaar in de Foyer de Charité in Thorn. Wij hebben daar een week lang een geestelijke voor­be­rei­ding kunnen houden, wij waren daar samen met het Seminarie van Rolduc.

We hebben daar elke dag naar een inleiding geluisterd, om ’s avonds te mediteren en om binnen te gaan in dialoog met God en onze roeping te hernieuwen. Elke avond hebben wij aanbidding gehouden en dat heeft ons veel geholpen om met ijver dit nieuwe jaar te starten.

Aansluitend zijn wij op bede­vaart naar België gegaan waar we verbleven bij de Broeders van Liefde in Moerzeke. Hier is tevens het heiligdom van de Zalige priester Edward Poppe. Naast dit heiligdom zijn we geweest in Leuven, wij hebben daar het graf van Heilige Damiaan kunnen bezoeken. Tevens zijn wij naar andere streken van België gegaan, Hasselt bij­voor­beeld, en daar hebben wij ook gebeden bij het graf van Heilige Valentianus Paquay, beter bekend als het Heilig Paterke van Hasselt.

De hele reis was een mooi cadeau van de Heer om met moed dit nieuwe jaar te beginnen.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.