Retraite en bedevaart

Start van het nieuwe studiejaar

gepubliceerd: donderdag, 19 september 2019

Het nieuwe studie­jaar voor ons se­mi­na­risten (en de rector) is traditie­ge­trouw be­gon­nen met een retraite, dit jaar in de Foyer de Charité in Thorn. Wij hebben daar een week lang een gees­te­lij­ke voor­be­rei­ding kunnen hou­den, wij waren daar samen met het Semi­na­rie van Rolduc.

We hebben daar elke dag naar een inlei­ding geluisterd, om ’s avonds te medi­te­ren en om binnen te gaan in dialoog met God en onze roe­ping te hernieuwen. Elke avond hebben wij aanbid­ding gehou­den en dat heeft ons veel geholpen om met ijver dit nieuwe jaar te starten.

Aan­slui­tend zijn wij op bede­vaart naar België gegaan waar we verbleven bij de Broeders van Liefde in Moerzeke. Hier is tevens het hei­lig­dom van de Zalige pries­ter Edward Poppe. Naast dit hei­lig­dom zijn we geweest in Leuven, wij hebben daar het graf van Heilige Damiaan kunnen bezoeken. Tevens zijn wij naar andere streken van België gegaan, Hasselt bij­voor­beeld, en daar hebben wij ook gebe­den bij het graf van Heilige Valentianus Paquay, beter bekend als het Heilig Paterke van Hasselt.

De hele reis was een mooi cadeau van de Heer om met moed dit nieuwe jaar te beginnen.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.