Dagje uit voor de Diës

Dokkum, Kamp Westerbork en Sneek

gepubliceerd: zondag, 10 november 2019

Als seminarie van Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam hebben wij afgelopen donder­dag de dag van Sint Wil­li­brord gevierd, Patroon van Neder­land. Daarom kregen wij vrij van colleges. Het behoort tot de traditie dat we op die dag uitgaan en deze keer zijn wij op weg gegaan naar het hei­lig­dom in Dokkum waar Sint Boni­fa­tius, onze tweede Patroon­hei­lige, als maarte­laar is omgebracht.

Het is een mooie kapel waar we de heilige Mis hebben gevierd met mooie gezangen, door een priester­stu­dent begeleid. Wij hebben ook kamp Westerbork bezocht, een con­cen­tra­tie­kamp in Drenthe. Alle verhalen die over deze plek ver­teld wer­den zijn indruk­wek­kend, vooral de onzeker­heid voor de joden die niet wisten wat met hen zou gebeuren. Om het bezoek af te sluiten hebben wij in dit kamp gebe­den tot God dat deze gebeur­te­nissen zich niet weer herhalen en dat God zijn vrede op aarde laat heersen.

Ter afslui­ting van de Diësvie­ring zijn wij naar een lekker Surinaams restaurant gegaan om samen te eten en na te praten over wat we deze dag allemaal hebben gezien en geleerd.

(ver­slag: Josue Enmanuel Mejia Sanchez - foto­se­rie: Eric Venneker)

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.