Dagje uit voor de Diës

Dokkum, Kamp Westerbork en Sneek

gepubliceerd: zondag, 10 november 2019

Als seminarie van Bisdom Haarlem-Amsterdam hebben wij afgelopen donderdag de dag van Sint Wil­li­brord gevierd, Patroon van Nederland. Daarom kregen wij vrij van colleges. Het behoort tot de traditie dat we op die dag uitgaan en deze keer zijn wij op weg gegaan naar het heiligdom in Dokkum waar Sint Bo­ni­fa­tius, onze tweede Patroon­heilige, als maartelaar is omgebracht.

Het is een mooie kapel waar we de heilige Mis hebben gevierd met mooie gezangen, door een priester­stu­dent begeleid. Wij hebben ook kamp Westerbork bezocht, een concentratiekamp in Drenthe. Alle verhalen die over deze plek verteld werden zijn indruk­wek­kend, vooral de onzekerheid voor de joden die niet wisten wat met hen zou gebeuren. Om het bezoek af te sluiten hebben wij in dit kamp gebeden tot God dat deze gebeur­te­nissen zich niet weer herhalen en dat God zijn vrede op aarde laat heersen.

Ter afsluiting van de Diësviering zijn wij naar een lekker Surinaams restaurant gegaan om samen te eten en na te praten over wat we deze dag allemaal hebben gezien en geleerd.

(verslag: Josue Enmanuel Mejia Sanchez - fotoserie: Eric Venneker)

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.