Geslaagde Pools-Nederlandse nachtbedevaart

gepubliceerd: zaterdag, 9 november 2019

Mgr. Hendriks heeft ons aan het begin gezegend en toen zijn we om ca. 20.45 uur vanaf de Pieter Calandlaan begonnen aan de bede­vaart. Twee Polen waren al eerder begonnen, name­lijk om 18.00 uur bij de Kapel van de Vrouwe van alle Volkeren.

We waren met vier Polen en vier Neder­landers, soms stopten we voor het bid­den van een Statie van de Kruisweg en soms ook voor een korte pauze. In het begin regende het nog wat en woei het wel hard, maar dit was in de rug. Later werd het droog en heer­lijk rus­tig wandelweer. Omstreeks 3.00 uur waren we bij de pont van Velzen, ruim halverwege, en kort voor 8.00 uur kwamen we in Heiloo aan om daar bij de Kruis­berg de laatste statie te bid­den. De meeste van ons sloten daarna aan in de H. Mis van 9.00 uur, ik had de Mis later in de mid­dag.

Heel bij­zon­der om zo een nacht te wan­de­len en te bid­den, en heel mooi om dit zo samen met de Polen te doen die dit elke eerste zater­dag van de maand doen. Voor mij ook zeker voor herhaling vat­baar. Voor meer Neder­landers? Het was zo ook een mooie start van de Pools-Neder­landse maand van gebed voor Roepingen tot het Priester­schap en het Reli­gi­eus leven.

Rector Jeroen de Wit

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.